ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Posted on

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Намерих кутията на пъзела!

Помните ли когато в началото описах как много от нас все едно сме пръснали пъзел с 5000 парчета върху масата за сглобяване, но сме изгубили кутията, показваща картината на пъзела? Е, стигнахме до момента, в който ще погледнем цялата картина и ще видим дали ще можем да наместим парчетата.
Надявам се досега да сте зърнали славната надежда, която имаме в Христос и светлото бъдеще, към което гледаме. Имаме висше призвание, пълно с обещания, зависещи от нашето покорство.
Видяхме как нашето възприемане на бъдещето може да повлияе на настоящето. Видяхме какво истинската цел и призвание могат да направят. Това внася дълбок смисъл и значение в миенето на чиниите и почистването на специалния „урок по рисуване“ по бебешката кошарка.
Също така внася невероятен смисъл в мъченичеството, ако това е вашият случай. Това е надеждата, която нашите християнски предци са имали. Поради тази причина те са били толкова готови да умрат: те са знаели, че евангелието ще победи. Жертвите са неизбежни. Не вярваме, че всичко ще бъде розово и чудесно от тук нататък. Знаем, че сме във война, а понякога войните са грозни. Но понеже знаем кой побеждава, можем да сме сигурни, че жертвата не е напразна.
Дисциплината, на която трябва да учим децата си ежедневно съдейства за едно – да подготви войни, които да участват в бъдещите битки на поколенията.
Видяхме колко е важно майките, които искат да променят света да имат библейски мироглед – но не само заради промяната, а и защото Бог ни заповядва да имаме ума на Христос. Резултатът от това е промяна в културата. Накратко видяхме важността на това да разпознаваме времената, да планираме, да се подготвим и запознаем с това, което наистина се случва в света. Разгледахме няколко термина и популярни възгледи, които съществуват относно правителството ни. Научихме, че Бог има Свой собствен ред за света и божествена цел. Нашата цел трябва да е да слезем от въртележката на светската система и да влезем в Божията система колкото можем по-скоро. Разгледахме и някои популярни вярвания относно Последните времена и бъдещето. Иска ми се да можех да разгледам по-дълбоко тази тема, но истината е, че не съм експерт, а и ще е нужна цяла книга за да може да се обхване всичко. Има доста добри ресурси, които съм щастлива да ви препоръчам.
Ако сте вдъхновена от това, определено ще искате и съпруга си на борда заедно с вас. Може да го насърчите относно тези идеи точно както царица Естир го направи. Бъдете сигурна, че се отнасяте към него с уважение, поднесете му любимото ястие и съм сигурна, че той ще е готов да Ви изслуша.
Имам изобилие от материали, които той може да прегледа ако иска да получи и уважавано мъжко мнение по темата. Аз само събрах накратко тези големи идеи в малката си книжка понеже съпругите и майките са заети и често нямат време или търпение да прочетат всички тези дебели книги, но ако Вие можете, съм сигурна, че ще си струва.
Междувременно се моля да предадете това послание на тези, които познавате. Те имат нужда от истинската надежда на евангелието.
Светът страда навън, а ние, християните, страдаме в църквите. Трудно е да помогнеш на някой когато самият ти си изнемощял.
Моля се да сте спокойни в ролята си в семейството и в отношенията си с децата и съпруга си. Моля се да разберете важността на позицията си и това, че променяте хода на историята по един или друг начин, било то нарочно или не. Моля се да направите мисия на живота си да живеете с целта на Царството в ума си винаги.
Ние сме Божиите оръжия за победа.
Когато светската система се провали, когато се разпадне и разложи, ние ще сме там за да я преустроим… от долу нагоре… сменяйки памперси, един по един.

Коментарите са изключени.